Innowacje z życia wzięte (VW)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • LUKI
    RS
    • 2005
    • 5776

LUKI, eee tam koksem od razu :wink: Standardowe papu dostaje czyli te lepsze paliwka z Shella (V-power), Bp (Ultimate) albo czasami Statoil (Gold).

Dzisiaj czekała mnie niemiła niespodzianka z rana pod postacią 3 cm gwoździa, który postanowił zamieszkać w moim bieżniku, odelżył on mnie i mój portfel z 20 zł :roll:

PS. o wykresie z hamowni pamiętam, wrzucę niedługo.
    kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
  • szkoda
    RS
    S_OCP Member
    • 2005
    • 22543

Jeśli Volkswagen, to innowacje. Trwa kampania reklamowa pod hasłem „Innowacje z życia wzięte”. W internecie poznać można szczegóły działania stworzonych przez koncern innowacyjnych systemów, które wspierają kierowcę.

Poza serwisem internetowym Volkswagena, materiały video są dostępne również na specjalnym, nowo stworzonym profilu na YouTube. Także użytkownicy Facebook będą mieli możliwość bliższego poznania stosowanych przez markę innowacji: wkrótce powstanie tam nowy profil VW, gdzie użytkownicy na bieżąco otrzymają informacje o nowościach pojawiających się w ofercie VW.

Specjalna zakładka będzie prezentować wszelkie innowacje wprowadzane przez markę.

POZNAJ INNOWACJE VW - KLIK!

saport techniczny baj DGW
    była BKD+DSG '05 120kkm
    była BXE '08 190kkm
    no i nie ma :-)

Komentarz

• PAOLO ESCO
      RS
      • 2009
      • 6626
      • Volkswagen
      • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Lane Assist - zawsze na właściwym pasie. :shock: w POLSCE :?: ....oj "szkoda" u nas chyba to nie przejdzie.... :P
      Zamieszczone przez szkoda
      informacje o nowościach pojawiających się w ofercie VW.
      rozumiem , że "przemyślane rozwiązania" rodem ze Skody też sie tu znajdą :twisted: ...to ja się wypowiem wtedy na temat "noweg" tempomatu do modelu Octavki na 2011r :twisted:
      PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• szkoda
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 22543

PAOLO ESCO, żeś se poklikał
        forum coś przykulało...

dla jasności - przytaczane artykuły to nie są moje opinie :idea: :szeroki_usmiech
        saport techniczny baj DGW
        była BKD+DSG '05 120kkm
        była BXE '08 190kkm
        no i nie ma :-)

Komentarz

• filipT
          Rider
          • 2010
          • 554

czemu? na autostradzie/ekspresówce line assist jak znalazł, we współpracy z aktywnym tempomatem luksus, chociaż oczywiście te wszystkie ułatwienia rozleniwiają
          Mój Szkodnik

Komentarz

• PAOLO ESCO
            RS
            • 2009
            • 6626
            • Volkswagen
            • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

forum coś przykulało...
            :diabelski_usmiech zauważyłem
            przytaczane artykuły to nie są moje opinie
            OK... ale nie licz na niższy wymiar kary.... :wink:

Zamieszczone przez filipT
            na autostradzie/ekspresówce line assist jak znalazł
            uuuuu a my mamy w Kraju drogi expresowe/autostrady ? czy tylko taki długie pasy wylane asfaltem lub betonem co to się śmią nazywać autostradami :twisted:

...a tak na poważnie to ja osobiście wybrał bym przy zakupie nowego auta:
            1. Asystent hamowania - hamowanie zawsze na czas.
            2. Dynamiczne doświetlanie zakrętów - jasna sytuacja na zakrętach.
            3. Side Assist - martwe pole pod kontrolą. (szkoda że od 30 km/h :evil: );
            4. Coming/leaving home ...i wszystko jasne! To się zawsze przydaje...
            Pozostałe nowości koncernu VW to tak prawdę mówiąć nie nowości a jedynie wymuszona przez konkurencję innowacja koncernu, który musi oferować więcej niż inni konkurenci a bynajmniej nie ustępować im w rozwiązaniach....a ci zdecydowanie depczą VW po piętach :P
            Szkoda tylko, że za te innowacje przyjdzie nam słono płacić jesli się na nie zdecydujemy...co innego gdybyśmy dostawali je w podstawowym wyposażeniu :P
            PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy

Komentarz

• piramida
              RS
              • 2009
              • 12222
              • Superb III (3V3)

ale ile pozniej bedzie roboty, jak ci nie padną te czujniki to tamte, raz w miesiącu w serwisie :P
              superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• voltar
                L&K
                • 2009
                • 1107
                • Octavia II (1Z3)
                • BZB 1.8 TSI 160 KM

To zadna nowosc ... mielismy to przed Niemcami !

To zadna nowosc ... mielismy to przed Niemcami !
                Załączone pliki

O kvalitach Skody Octavia moze pohybovat ino blazen !

Komentarz

• filipT
                  Rider
                  • 2010
                  • 554

oni poszli w elektronikę a my w analogowe :twisted:
                  Mój Szkodnik

Komentarz

• voltar
                    L&K
                    • 2009
                    • 1107
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BZB 1.8 TSI 160 KM

VW rowna do Volvo tyle ze Volvo wlasnie poszlo o krok do przodu i znowu trzebra równać ...

Komentarz

• tomil
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1179

No dobra- a co jeśli asystent hamowania weźmie urlop (tak jak w prezentacji Volvo)?
                      A co w przypadku potrzeby nagłej zmiany pasa, lane assist zadziała czy nie (przecież możemy nie zdążyć włączyć kierunkowskaz)?
                      It doesn't matter what we're losing
                      It only matters what we're going to find!

Komentarz

• kateb
                        Classic
                        • 2009
                        • 32

line assist - u nas nie przjedzie:
                        Załączone pliki

Komentarz

• daneczek76
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 3642
                          • Toyota

Zamieszczone przez voltar
                          VW rowna do Volvo tyle ze Volvo wlasnie poszlo o krok do przodu i znowu trzebra równać .
                          jak dla mnie Volvo jest z tyłu od kiedy z Fordem jest i straciło swoją tożsamość.
                          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Agamek12
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 9943
                            • Ford

Zamieszczone przez daneczek76
                            Zamieszczone przez voltar
                            VW rowna do Volvo tyle ze Volvo wlasnie poszlo o krok do przodu i znowu trzebra równać .
                            jak dla mnie Volvo jest z tyłu od kiedy z Fordem jest (...)
                            Było... teraz ma skośne oczy :-)
                            Adam... Używam:
                            Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                            Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• Jac_ek
                              RS
                              • 2009
                              • 1733

Zamieszczone przez tomil
                              A co w przypadku potrzeby nagłej zmiany pasa, lane assist zadziała czy nie
                              ale to jest system który
                              W przypadku gdy kierowca nie trzyma kierownicy, w ciągu 8 sekund włącza się sygnał dźwiękowy oraz wyświetla komunikat nawołujący do przejęcia kierowania pojazdem.
                              a nie sam gwałtownie skręca skręca. Trochę to dziwnie opisali więc na dobra sprawę trzeba by się tym przejechać żeby ocenić - ale jeśli kierowca sam skręci kierownicą (przysypiając) to rozumiem że system się nie włączy bo skręt jest traktowany jako zamierzony?

W C5 jest podobny system ale działa natychmiast jeśli zmienia się pas ruchu bez kierunkowskazu i powyżej 80 km/h więc działa tylko w trasie, tzn można go aktywować guzikiem ale w mieście "teoretycznie" nie osiąga się V >80 km/h ;-). Działanie systemu polega na wibracji prawej bądź lewej ( w zależności od kierunku przekroczenia pasa) części fotela kierowcy. Nieźle się można wystraszyć za pierwszym razem ;-)
                              - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• watchman
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 200

ACC - zawsze w bezpiecznej odległości.
                                A co ja ślepy żebym nie widział co przede mną?

Front Assist - niezawodne reakcje na odległość.
                                WTF? Dla tych co po głębszym i czas reakcji marny? Czy dla emerytów?

Lane Assist - zawsze na właściwym pasie.
                                Zimą jak znalazł ale ciekawe za ile

Czujniki parkowania - zawsze znajdzie miejsce, by zaparkować.
                                Bez jaj. Po prostu bez jaj

Park Assist - praktycznie sam parkuje.
                                Drugi raz bez jaj

No pozostałe powiedzmy choć na gwizdek mi w mieście Coming/leaving home. Mam i nie wiem po co Bezużyteczne

Generalnie dojenie kasy i dla tych co wszystko im się przyda. Pewnie okaże się że możesz mieć klime dwustrefową ale tylko w połączeniu z..... Polacy dają się doić a oni wiedzą jak doić. :szeroki_usmiech
                                NIE JESTEM LENIWY TYLKO ONERGOOSZCZĘDNY!

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

watchman, dla wygody, i nic więcej - równie dobrze można by napisać

Elektryczne szyby ? no bez jaj korbka jest lepsza i mniej awaryjna
                                  wspomaganie kierownicy ? - co ja siły nie mam?!?! przecież łatwo się kreci
                                  pasy bezwładnościowe ? - no bez jaj w 125p miałem jedna ustawiona długość i zawsze pasowały - mechanizm zwijania się nie zacinał bo go nie było

itd ...

Ja jestem za odciążaniem człowieka tam gdzie nie ma potrzeby go dociążać, jeśli jakiś system może pomóc w jeździe to chętnie go użyję ale najchętniej to bym wysiadł pod domem z zakupami i nacisnął guzik żeby samochód sam sobie pojechał znalazł i zaparkował na dogodnym miejscu. :P
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• olejek
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 121

Akurat aktywnego tempomatu brakuje mi najbardziej....

Tempomat to piękna rzecz jak się jeździ w długie trasy, problem jest jak trafisz na kogoś jadącego nierówno - wtedy albo zabawa tempomatem, albo go trzeba wyłączyć...

Generalnie do szału mnie doprowadza jak jadę równo 100 km/h na tempomacie i jakiś kretyn mnie wyprzedza tylko po to, żeby jechać przede mną 80-100 km/h. Aktywny tempomat rozwiązuje takie problemy.

Czujniki parkowania - mam i bardzo cenię, można uniknąć kłopotów z niewidocznymi przeszkodami - bardzo przydatne dla ludzi którzy mają kłopoty z ogarnięciem samochodu.
                                    Dla mnie służą do bezproblemowego i szybkiego ustawiania się na milimetry.

ParkAssist - testowałem to S2, oryginalny bajer - ale dla mnie bajer. Przydatne dla ludzi którzy mają kłopoty z ogarnięciem samochodu. Ja potrzebuję mniej miejsca na zaparkowanie niż Park Assist.

Lane Assist - Może być niezły a może wkurzać
                                    http://keeprockin.art.pl/‎

Komentarz

• tomek
                                      L&K
                                      • 2005
                                      • 1078

wszystkie systemy są fajne i mają za zadanie zwiększać bezpieczeństwo i komfort. Jestem na tak, byle tylko nie kosztowały tak dużo
                                      O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• watchman
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 200

Zamieszczone przez Jac_ek
                                        watchman, dla wygody, i nic więcej - równie dobrze można by napisać

Elektryczne szyby ? no bez jaj korbka jest lepsza i mniej awaryjna
                                        wspomaganie kierownicy ? - co ja siły nie mam?!?! przecież łatwo się kreci
                                        pasy bezwładnościowe ? - no bez jaj w 125p miałem jedna ustawiona długość i zawsze pasowały - mechanizm zwijania się nie zacinał bo go nie było

itd ...

Ja jestem za odciążaniem człowieka tam gdzie nie ma potrzeby go dociążać, jeśli jakiś system może pomóc w jeździe to chętnie go użyję ale najchętniej to bym wysiadł pod domem z zakupami i nacisnął guzik żeby samochód sam sobie pojechał znalazł i zaparkował na dogodnym miejscu. :P

Jac_ek

Są jakieś granice wciskania pierdół w imię bezpieczeństwa. Chyba że ktoś lubi łykać jak małpa kit każdą nowinkę, a lementy które wymieniłeś to standard a nie jakieś wydumane gadżety za ciężkie pieniądze.

Komentarz

• winni77
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 2183
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez watchman
                                          elementy które wymieniłeś to standard a nie jakieś wydumane gadżety za ciężkie pieniądze.
                                          watchman, weź pod uwagę, że te elementy kiedyś nie były standardem. Teraz ESP jest standardem, a kiedyś był spotykany tylko w luksusowych autach i był obłożony podatkiem od luksusu :idea:
                                          Mój "Batmobil"

Komentarz

• Big
                                            RS
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 6389

a lementy które wymieniłeś to standard a nie jakieś wydumane gadżety za ciężkie pieniądze.
                                            Ale swojego czasu, te elementy były uwazane przez ludzi myslacych tak jak ty , za ... niepotrzebne bajery które tylko mogą dodac zmartwien potencjalnemu uzytkowanikowi auta, gdy sie popsują
                                            Kolego świat idzie do przodu !! i nie da sie tego marszu zatrzymać. Kiedyś ludzi w imię bezpieczenstwa dostawali tak diabelskie urzadzenia jak ABS, czy pirotechniczne napinacze pasów, a dziś sa to aktywne tempomaty czy line assist.
                                            Czarny Elegance

Komentarz

• winni77
                                              RS
                                              • 2009
                                              • 2183
                                              • Octavia II combi (1Z5)
                                              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez Big
                                              Kiedyś ludzi w imię bezpieczenstwa dostawali tak diabelskie urzadzenia jak ABS, czy pirotechniczne napinacze pasów
                                              nie mówiąc o zagłówkach, poduszkach powietrznych itp. A np taki tempomat już był obecny w... Zastawie :!: co prawda był mechaniczny - ciągnęło się taką małą gałkę, którą wciskała przycisk gazu :?
                                              Mój "Batmobil"

Komentarz

• voltar
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1107
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • BZB 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez winni77
                                                . A np taki tempomat już był obecny w... Zastawie
                                                a takze w 125 p ...

Komentarz

• watchman
                                                  Ambiente
                                                  • 2009
                                                  • 200

Zamieszczone przez Big
                                                  a lementy które wymieniłeś to standard a nie jakieś wydumane gadżety za ciężkie pieniądze.
                                                  Ale swojego czasu, te elementy były uwazane przez ludzi myslacych tak jak ty , za ... niepotrzebne bajery które tylko mogą dodac zmartwien potencjalnemu uzytkowanikowi auta, gdy sie popsują
                                                  Kolego świat idzie do przodu !! i nie da sie tego marszu zatrzymać. Kiedyś ludzi w imię bezpieczenstwa dostawali tak diabelskie urzadzenia jak ABS, czy pirotechniczne napinacze pasów, a dziś sa to aktywne tempomaty czy line assist.
                                                  Big
                                                  Pierdu pierdu I tu jesteś typowym przedstawicielem komercji.
                                                  Elektryka, wspomaganie kierownicy na szczęście nie odmóżdżają w przeciwieństwie do wszelakiej maści asystentów. Więc sorry ale to jest równanie ch.. do palca :szeroki_usmiech
                                                  Już teraz w firmie widzę jak laleczki nie potrafią tyłem zaparkować bo nic nie piszczy i to jest właśnie odmóżdżanie tak jak niezłomna wiara w ESP i inne cudeńka. Tu mrugnie tam zapiszczy i nie muszę się o nic martwić. Delikatnie mówiąc jak ktoś woli liczyć na asystenta "martwego pola" niż na swoje doświadczenie i rozum to znaczy raczej że mu go brakuje albo przynajmniej nie doświadczył jednego w życiu "Umiesz liczyć to licz na siebie" więc bez urazy Panie i Panowie ale dla mnie to po prostu śmieszne gadżety a nie niezbędne.

Komentarz

Pracuję...